Яка чудова тема) Зайшла в потрібний мені Ворд, а там якийсь брєд, згадала, що було домашнє завдання написати у художньому стилі рецепт приготування якогось блюда, я зрозуміла усе надто буквально, гадаю залишити це тут. Але я не дописала все одно)
Тикаєм =) У Королевстві Текучих Слинок вже скоро настане день народження принцеси Полунички. У зв'язку із цим князь Гостровус розклеїв по всій столиці оголошення, в якому говорилось, що той, хто приготує найкращу та найсмачнішу страву для принцеси, отримає запрошення на бенкет, присвячений повноліттю Полунички, а також винагороду сумою в 500 помідорчиків. Обов'язковою умовою є те, що головним інгредієнтом страви має бути ніщо інше, як полуниця.
Коли Кріпова Фея, що жила на окраїні, дізналась про це змагання, вона одразу зрозуміла, що впускати такий шанс не можна, настав той момент, коли вона покаже усім свій безмежний кулінарний талант. А якщо добре постаратись, вона своїми очами побаче правителів Вафельного Замку та ще й отримає неабияку суму, котру, немає сумнівів, витратить на дорогі інгредієнти та рецепти. Розбивши скарбничку, фея здобула 10 помідорчиків, а цього як раз вистачить на потрібні інгредієнти та на дорогу суничною маршруткою в найближчі містечка, де й можна знайти інгредієнти. Спочатку Кріпова Фея відвідала Молочне Селище, де й купила в Йогурт-баби 100 г муки й п'ять найбільших яєць, що в неї продавалися. Далі шлях лежав до міста з ім'ям Ванільний Рай. В кіоску Ваніліни фея довго торгувалась і нарешті отримала трохи ванільного й звичайного цукру за доступною ціною. Фея майже сіла в маршрутку, коли спам'ятала про сахарну пудру, повернулась та витратила ще трохи на це дороге задоволення. Вершкова мрія – останнє місто, яке Кріповій феї треба було відвідати. Вона одразу полетіла до добре знайомого магазинчику з назвою «Вершковий Вершник» та придбала 800 мл вершків. Діло залишалося за головним інгредієнтом – суницею, яку можна знайти й в рідному місті у саду ягід дівчинки ЯгОди.
Нарешті, усі інгредієнти розкладені на столі, записна книжка с рецептом під рукою й можна починати. Спочатку треба зготувати бісквіт. Фея змазує форму для випічки маслом й обережно застеляє пергаментом. Просіявши муку, господиня відділяє білки від жовтків, та так, щоб ні краплі жовтка не попало в білки! Після цього, фея кладе жовтки, половину цукру та ванільного цукру в миску, розтирає жовтки із цукром за допомогою міксера